“Transcend Hong Kong” og “When In Rome” af Henrik Wessmann

Fælles for de to serie er ikke bare at de begge er taget i udlandet eller at de begge to først er blevet færdige flere år efter besøget, men at de er udtryk for Henrik Wessmanns indtryk i af de pågældende byer.

Ofte skal Henrik bruge lang tid til at fordøje indtrykkene og helst have dem lidt på afstand. Indtrykkene ændre sig hos ham over tid, og først når der er gået en rum tid har Henrik fået det det hele på plads og i perspektiv. Og dermed ved hvad han gerne vil vise.

Da Henrik lavede disse billeder var han fascineret at det sort/hvide sammen med farver. Sammen skaber de kontrast og et spændingfelt.

Hong Kong er et fascinerende sted. Byen sover virkelig aldrig og der er en særegen blanding af vest og øst, hvilket naturligvis skyldes øens historie.

-Henrik Wessmann

Nogle af billeder fra Rom er sammensatte eksponeringer – noget Henrik normalt ikke begiver arbejder med. Fordi Rom er så meget, at det kan være svært at “koge” et billede ned til een ting, og der er med de meget historiske ting mulighed for at give et nyt udtryk. Henriks udtryk.

Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann Fotograf Henrik Wessmann

Om fotografen Henrik Wessmann

Som søn af en fotogrossist fik Henrik meget tidligt et kamera i hånden, og var det også i sine unge teenageår sikker på at han skulle være fotograf.

Interessen forsvandt pludselig, og der blev helt bogstavelig ikke taget en billede i 25 år. De 25 år gik med en karriere indenfor IT.

Idag er Henrik Wessman pensionist grundet MS, men aktiv fotografisk bl.a. som formand i Fotogruppen Momento

Du kan læse mere om Momento her (momento-foto.dk) og se mere til Henrik her (www.henrikwessmann.dk)

Del gerne :-)