“Without darkness there can be no light.” af Lars V. Andersen

Om projektet:

“Without darkness there can be no light.”

Dette udsagn fortæller ganske fint hvad Lars V. Andersens portrætter handler om. Hvordan ved vi hvad der er smukt, hvis der ikke er en kontrast og modsætning til dette?

Hvordan ved vi hvad der er godt hvis vi ikke oplever ondt?

Skyggesiderne i mennesket skildres ved Lars´ Dark Portraits og det er langt hen af vejen fortolkninger af eget sind og oplevelser som han vælger sine motiver udfra.

Lars har et håb om at stemningen og temaerne i billederne kan ramme noget i beskueren. At denne stopper op og får sat gang i nogle tanker. Hvad betyder billedet? Kan jeg genkende situationen på billedet? Osv.

Trods (eller nok nærmere, via) de dystre elementer i billederne, forsøger Lars at gøre billederne æstetiske og smukke, for på den måde at anerkende det mørke der findes i os alle.

Man kan kæmpe mod mørket, men det vil altid være der – i stedet for ikke at anerkende det, kan man lige så godt omfavne det, for på den måde at leve med det på bedst mulig vis.

Det er noget af det Lars ønsker at fortælle med sine billeder.

Lars bruger ofte sig selv som model, men uanset om der er tale om et selvportræt eller der benyttes en anden model, så anonymiseres modellen oftest, enten via masker, dyrehoveder som ansigt eller andet. Dette er bl.a. for at bibeholde noget mystik i billederne.

© Lavarockphoto

© Lavarockphoto

Om fotografen:

“Lars V. Andersen er manden bag Lavarockphoto.dk. 

Han er autodidakt og laver mest af alt såkaldte Dark Portraits som læner sig op af dark beauty og fine art genren. Derudover har han en kærlighed til heavy metal fotografi, både livebilleder, bandfotos og behind the scenes reportager. 

Lars´ portrætter er oftest baseret på temaer omkring de mørke sider i livet og han inspireres af hvad han ser omkring sig i sin hverdag og i sit liv. F.eks. er depression, angst og menneskets mangel på nærvær og empati ofte gentagende temaer i billederne.

Hjemmeside: www.Lavarockphoto.dk

Facebook-link: https://www.facebook.com/lavarockphoto?fref=ts

Instagram: LARS_V_ANDERSEN

 

 

Del gerne :-)